Novice

Gradnja v živo

Spremljajte v živo gradnjo E4 hiše. Kamera v živo ...


Novice


VABILO NA SEMINAR O e4 HIŠI

Vi imate sanje, mi imamo hišo – e4 hiša postaja dom

V sredo, 18. 4., ob 16.30 uri vas ponovno vabimo v razstavni salon Wienerberger  –  Center masivne gradnje, kjer bo potekal tretji brezplačni strokovni seminar iz niza masivne opečne gradnje z naslovom Vi imate sanje, mi imamo hišo – e4 hiša postaja dom. Investitor, sodelujoči partnerji projekta in izvajalci bodo pojasnili, kaj pomeni e4 hiša »v praksi«.
Pohitite s prijavami, število mest je omejeno.

Preberite več


E4 – EKOLOŠKE OPEČNE HIŠE, V KATERIH BOMO ŽIVELI V PRIHODNOSTI

Gradnja sodobne opečne e4 hiše se bliža koncu. Pilotski projekt nastaja po t. i. konceptu e4, ki pomeni upoštevanje štirih načel trajnostne gradnje; ta bodo zagotovila dom, poln dobrega razpoloženja, urejen v skladu z naravo in s potrebami stanovalcev, zgrajen ekološko ozaveščeno, ki varčuje z energijo in je hkrati cenovno dostopen. Nosilec projekta, podjetje Wienergerger, gradi hišo iz opeke z 11 izbranimi partnerji kakovosti.
Na objektu se  trenutno polaga toplotna izolacija pod ostrešjem. V kratkem se bodo na objektu izvedle meritve zrakotesnosti, vgradnja toplotne črpalke, slikopleskarska in fasaderska dela pa se bodo izvajala v aprilu. Gradnjo je preko družbenih omrežij možno spremljati tudi v živo.

Preberite več


e4 hiša – Najboljša, saj jo gradijo najboljši

V začetku julija se je v Kamniku pričela gradnja prve opečne hiše e4 na Slovenskem. Zgrajena bo po t.i. konceptu e 4, ki pomeni upoštevanje  štirih načel  trajnostne gradnje; ti bodo zagotovili   energetsko učinkovitost, zaščito okolja ter bivanje v zdravi in ugodni bivalni klimi.
Podjetje Wienergerger  z 11 izbranimi partnerji kakovosti se je projekta gradnje trajnostne hiše lotilo najprej z izbiro osnovnega gradbenega materiala, ki je glina oz. opeka.  Prav ta namreč najbolj popolno predstavlja vse potrebne lastnosti, ki naj jih zagotavljajo načela trajnostne gradnje naše prihodnosti.

Preberite več


e4 hiša – Dobro je vedeti, zakaj jo izbrati za svoje novo domovanje

Finančna dostopnost, inovativna gradnja ter minimalna poraba energije je le nekaj dobrih razlogov, zakaj bo tudi vaše novo domovanje opečna hiša e4.

Preberite več


e4 – nove hiše, v katerih bomo živeli v prihodnosti

7. 7. 2017 je bil v Kamniku prerezan trak, ki pomeni začetek gradnje sodobne opečne e4 hiše. To bo prva »skoraj nič« energijska hiša na Slovenskem, grajena po t.i. e4 konceptu opečne trajnostne gradnje.

Preberite več


Wienerberger Center masivne gradnje

V poslovnem objektu Rotonda se nahaja Wienerberger Center masivne gradnje, kot stičišče koristnih informacij masivne gradnje za individualne graditelje, arhitekte, izvajalce in trgovine z gradbenim materialom.

Preberite več


x