Novice

Gradnja v živo

Spremljajte v živo gradnjo E4 hiše. Kamera v živo ...


Novice


e4 – skoraj ničenergijska hiša prihodnosti

e4 – skoraj ničenergijska hiša prihodnosti

Novozgrajene hiše morajo izpolnjevati številne pomembne zahteve. V prihodnosti bomo tem dodali še eno, in sicer da bodo zgradbe, zgrajene od leta 2020, imele ničelno porabo energije. Toda zakaj čakati do 2020? V podjetju Wienerberger so raje korak pred ostalimi in upoštevajoč te zahteve že danes ponujajo rešitev za leto 2020. To je prva skoraj ničenergijska e4 hiša, ki so jo zgradili v pilotnem projektu skupaj z 11 izbranimi partnerji kakovosti. Koncept e4 pomeni upoštevanje štirih načel trajnostne gradnje: ekonomičnost, ekologija, energetska učinkovitost in emocije. Prva opečna e4 hiša na Slovenskem stoji v Kamniku. Vsi, ki vas zanima ta sodoben način trajnostne gradnje, si jo boste lahko ogledali 9. novembra 2018 v okviru dogodka Dnevi pasivnih hiš.

Preberite več


VABILO NA DNEVE PASIVNIH HIŠ

VABILO NA DNEVE PASIVNIH HIŠ

Spoznajte e4 skoraj ničenergijsko hišo prihodnosti na Dnevih pasivnih hiš

Nove hiše, zgrajene od leta 2020, bodo po evropski direktivi za energetsko učinkovitost stavb (EPBD) morale imeti ničelno porabo energije. V podjetju Wienerberger že danes ponujajo rešitev: to je prva skoraj ničenergijska e4 hiša pri nas, ki so jo zgradili v pilotnem projektu skupaj z 11 izbranimi partnerji kakovosti, in stoji v Kamniku. Vsi, ki vas zanima ta sodoben način trajnostne gradnje, si jo boste lahko ogledali 9. novembra 2018 v okviru dogodka Dnevi pasivnih hiš.

Preberite več


VABILO NA SEMINAR O e4 HIŠI

Vi imate sanje, mi imamo hišo – e4 hiša postaja dom

V sredo, 18. 4., ob 16.30 uri vas ponovno vabimo v razstavni salon Wienerberger  –  Center masivne gradnje, kjer bo potekal tretji brezplačni strokovni seminar iz niza masivne opečne gradnje z naslovom Vi imate sanje, mi imamo hišo – e4 hiša postaja dom. Investitor, sodelujoči partnerji projekta in izvajalci bodo pojasnili, kaj pomeni e4 hiša »v praksi«.
Pohitite s prijavami, število mest je omejeno.

Preberite več


E4 – EKOLOŠKE OPEČNE HIŠE, V KATERIH BOMO ŽIVELI V PRIHODNOSTI

Gradnja sodobne opečne e4 hiše se bliža koncu. Pilotski projekt nastaja po t. i. konceptu e4, ki pomeni upoštevanje štirih načel trajnostne gradnje; ta bodo zagotovila dom, poln dobrega razpoloženja, urejen v skladu z naravo in s potrebami stanovalcev, zgrajen ekološko ozaveščeno, ki varčuje z energijo in je hkrati cenovno dostopen. Nosilec projekta, podjetje Wienergerger, gradi hišo iz opeke z 11 izbranimi partnerji kakovosti.
Na objektu se  trenutno polaga toplotna izolacija pod ostrešjem. V kratkem se bodo na objektu izvedle meritve zrakotesnosti, vgradnja toplotne črpalke, slikopleskarska in fasaderska dela pa se bodo izvajala v aprilu. Gradnjo je preko družbenih omrežij možno spremljati tudi v živo.

Preberite več


e4 hiša – Najboljša, saj jo gradijo najboljši

V začetku julija se je v Kamniku pričela gradnja prve opečne hiše e4 na Slovenskem. Zgrajena bo po t.i. konceptu e 4, ki pomeni upoštevanje  štirih načel  trajnostne gradnje; ti bodo zagotovili   energetsko učinkovitost, zaščito okolja ter bivanje v zdravi in ugodni bivalni klimi.
Podjetje Wienergerger  z 11 izbranimi partnerji kakovosti se je projekta gradnje trajnostne hiše lotilo najprej z izbiro osnovnega gradbenega materiala, ki je glina oz. opeka.  Prav ta namreč najbolj popolno predstavlja vse potrebne lastnosti, ki naj jih zagotavljajo načela trajnostne gradnje naše prihodnosti.

Preberite več


e4 hiša – Dobro je vedeti, zakaj jo izbrati za svoje novo domovanje

Finančna dostopnost, inovativna gradnja ter minimalna poraba energije je le nekaj dobrih razlogov, zakaj bo tudi vaše novo domovanje opečna hiša e4.

Preberite več


e4 – nove hiše, v katerih bomo živeli v prihodnosti

7. 7. 2017 je bil v Kamniku prerezan trak, ki pomeni začetek gradnje sodobne opečne e4 hiše. To bo prva »skoraj nič« energijska hiša na Slovenskem, grajena po t.i. e4 konceptu opečne trajnostne gradnje.

Preberite več


x