Izolacijski materiali Knauf Insulation

Partnerji
Priročnik za graditelje

Za vas smo na enem mestu zbrali pomembne informacije, ki vas bodo po korakih vodile skozi novogradnjo ali sanacijo hiše. Preberite več,...

Izolacijski materiali Knauf Insulation

FASADA

KNAUF INSULATION SMARTWALL N C1 – Izolacijska plošča iz kamene volne za kontaktne fasade

Plošče SMARTWALL N C1 uporabljamo za izolacijo zunanjih sten po sistemu kontaktne tankoslojne fasade (ETISC). Plošče se priporočajo tako za novogradnje kot tudi za sanacije eno in dvodružinskih hiš. Enostranski silikatni obrizg plašč omogoča boljši oprijem sistemskih gradbenih lepil in hitrejšo ter kvalitetnejšo vgradnjo. Plošča je s svojo izboljšano toplotno izolativnostjo ena najučinkovitejših fasadnih izolacij na trgu (toplotna prevodnost – 0,034 W/mK). Poleg navedenega plošče SMARTWALL N C1 objektu zagotavljajo tudi visoko požarno in zvočno izolativnost ter peropropustnost, ki omogoča objektu dihanje.

KNAUF INSULATION POLYFOAM Ultragrip SE – Izolacijska plošča iz XPS-a za izolacijo podzidkov fasad

Plošče Polyfoam Ultragrip SE so rebraste plošče z ravnim robom izdelane iz ekstrudiranega polistirena, ki je vodoodporen in primeren za vgradnjo prav tam, kjer so visoke tlačne obremenitve in vlaga. Izdelek je tudi toplotno visoko izolativen. V primeru fasade ga uporabimo za podzidek, za detajle in za špaletne površine.

Več na: http://www.knaufinsulation.si/fasadne-izolacije

STREHA

KNAUF INSULATION UNIFIT 035 – Filc za poševne strehe

UNIFIT 035 je filc iz kamene volne ECOSE, ki jo odlikujejo inovativna naravna veziva, zato izdelek tudi pripomore k izboljševanju notranjega zraka v prostorih. Uporabljamo ga za izoliranje poševnih prezračevanih streh, saj je visoko toplotno izolativen, hkrati pa tudi zvočno izolativen in negorljiv.

HOMESEAL LDS 100 – Parna zapora

Folijo HOMESEAL LDS 100 uporabljamo kot parno zaporo pri izolaciji poševne strehe in jo namestimo na notranji strani preko steklene volne Knauf Insulation ECOSE Unifit 035.

Več na: http://www.knaufinsulation.si/izolacija-po-evnih-streh

TLA

KNAUF INSULATION TP – Plošče iz kamene volne za izolacijo tal

Plošče TP se uporabljajo za izolacijo tal med etažami predvsem z namenom zvočne izolacije in izolacije udarnega zvoka. Kamena volna je zardi svoje vlaknaste strukture odličen zvočni izolator.

Več na: http://www.knaufinsulation.si/podne-konstrukcije

TLA Z VEČJIMI OBREMENITVAMI

KNAUF ISNULATION POLYFOAM C 350 LJ

Plošče Polyfoam C 350 LJ so gladke plošče iz ekstrudiranega polistirena s stopničastim L robom za boljšo izvedbo preklopov. Primerne so za izjemno visoke tlačne obremenitve in so popolnima vodoodporne, zato se najpogosteje uporabljajo za izolacijo tal na terenu, na balkonih, terasah in drugod, kjer so površine izpostavljene vlagi in visokim obremenitvam. Izdelek je visoko toplotno izolativen.

Več na: http://www.knaufinsulation.si/podne-konstrukcije

x