Partnerji

e4 opečna hiša
Priročnik za graditelje

Za vas smo na enem mestu zbrali pomembne informacije, ki vas bodo po korakih vodile skozi novogradnjo ali sanacijo hiše. Preberite več,...

Partnerji

e4 hiša – Najboljša, saj jo gradijo najboljši

V začetku julija 2017 smo v Kamniku pričeli graditi prvo opečno hiše e4 na Slovenskem. Zgrajena bo po t. i. konceptu e 4, ki pomeni upoštevanje štirih načel trajnostne gradnje; ti bodo zagotovili   energetsko učinkovitost, zaščito okolja ter bivanje v zdravi in ugodni bivalni klimi. Z 11 izbranimi partnerji kakovosti smo se projekta gradnje trajnostne hiše lotili najprej z izbiro osnovnega gradbenega materiala, ki je glina oz. opeka. Prav ta namreč najbolj popolno predstavlja vse potrebne lastnosti, ki naj jih zagotavljajo načela trajnostne gradnje naše prihodnosti.

 
 

 

Če hišo zgradijo najboljši, mora biti vrhunska
Kot nosilec projekta smo k sodelovanju vključili priznane proizvajalce materialov in izdelkov za opremo hiše, ki so kakovostni, tehnološko dovršeni in energetsko učinkoviti: Baumit, Bosch, Inles, Knauf Insulation, Petrol, Pipelife, Pomgrad, Porotherm, Semmelrock, Pomgrad, Tondach, VELUX. Skupaj z izbranimi materiali ustvarjamo ekonomičen, ekološki in energijsko učinkovit dom z emotivno vrednostjo po dostopni ceni. Za svoje delovanje bo tako zgrajena in opremljena hiša e4 potrebovala zelo malo energije, preostanek potrebe po energiji pa proizvedla sama iz obnovljivih virov iz neposredne bližine.

 

Oglejte si video predstavitve podjetij, katerih izdelki in storitve izpolnjujejo načela štirih e-jev, več o njih pa si lahko preberete v predstavitvah na levi strani.

Partnerji e4 hiša​

Pričetek gradnje

Wienerberger

Baumit

 

Bosch

Inles

Knauf Insulation

Petrol

Pipelife

Pomgrad

Semmelrock

Tondach

Velux

Prva opečna e4 hiša

x