Strešna okna VELUX

Partnerji
Priročnik za graditelje

Za vas smo na enem mestu zbrali pomembne informacije, ki vas bodo po korakih vodile skozi novogradnjo ali sanacijo hiše. Preberite več,...

Strešna okna VELUX

VELUX strešna okna s sredinskim vpetjem ponujajo veliko za svojo ceno in so zelo praktična. Ročico za odpiranje smo namestili zgoraj, kar pomeni, da imate na voljo veliko prostora za rokovanje z vašimi okni. Neposredno pod ta okna lahko namestite tudi pohištvo, kar odpiranja ne bo oviralo.  Izbirate lahko med različnimi materiali na notranji strani - impregniran naraven les ali plastificirano belo strešno okno, na zunanji strani pa so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. Izolacijski elementi ThermoTechnology v okenskem okvirju in krilu ter troslojna Energy Star zasteklitev omogočajo odlično toplotno izolativnost.

Več o klasičnih strešnih oknih:
http://www.velux.si/izdelki/stresna-okna/klasicna

 

Dodatki za vgradnjo strešnih oken VELUX

Originalne obrobe za strešna okna poskrbijo, da je spoj med strešno konstrukcijo, kritino in strešnim oknom vodotesen. 

Za povečano toplotno izolativnost in dodatno vodotesnost poskrbi zunanji vgradni set BDX. Izolacijski okvir zmanjšuje toplotne izgube z odpravo toplotnih mostov med oknom in strešnim materialom. Sekundarni priklop oblikuje učinkovito tesnilo med oknom in sekundarno kritino ter tako ščiti izolacijo okoli okna. Drenažni žlebič nad oknom odvaja vodo, ki teče navzdol po sekundarni kritini.

Parna zapora preprečuje vstop toplega in vlažnega zraka v izolacijo. Ustvarja tesnilo za zaščito strehe pred kondenzom in morebitnimi poškodbami.

Več o dodatkih za vgradnjo strešnih oken VELUX: 
http://www.velux.si/izdelki/vgradnja 

 

Senčila za strešna okna VELUX

S pravilno uporabo senčil boste poleti preprečili vdor toplote v stanovanje, pozimi pa preprečili njeno izgubo. Senčila pomagajo dnevno regulirati svetlobo in toploto, s čimer lahko dosežete natanko tako raven kakovosti bivanja, kot želite.

Več o senčilih za strešna okna:
http://www.velux.si/izdelki/sencila-in-rolete

Siesta senčilo popolnoma zatemni in izboljša izolativnost v zimskem času.

Zunanje mrežasto senčilo zaustavi sončne žarke in preprečuje pregrevanje prostorov, ohrani pa razgled in svetlobo.

 

Roleta nudi zaščito pred vsemi vremenskimi pojavi – dodatno izolira, zaščiti pred premočnim soncem, nudi popolno zatemnitev ter zmanjša hrup.

 

Plise senčilo omili direktno svetlobo in dekorira prostor.

 

x